Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Cultuurhistorische wandelroute

Geplaatst op 6 april 2017

Cultuurhistorische wandelroute vanuit GroepsNatuurkampeerterrein De Abbert
Op 15 april vindt de opening plaats van de cultuurhistorische wandelroute door het Abbertbos. Het gebied rondom GroepsNatuurkampeerterrein De Abbert, gelegen op een voormalige zandbank, heeft historisch gezien veel moois te vertellen. Met de ontwikkeling van deze 5 kilometer lange route biedt het terrein iedereen de mogelijkheid in de geschiedenis van deze plek te duiken. De route vertelt natuurlijk over de inpoldering maar ook over sabeltandtijgers in de prehistorie, Romeinen en het Woud van Ongenade.

Ben je benieuwd naar de rijke historie in de jonge polder, de mooie route door het bos en andere activiteiten? Kom dan zaterdag 15 april om 14.00 uur naar het startpunt van de route. Deze is te vinden op de parkeerplaats aan de Stobbenweg te Dronten, gelegen tussen huisnummers 12 en 18. Hier wacht je een gratis exemplaar van de wandeling en kun je genieten van een lekkere kom soep van het kampvuur. Voor de kinderen is er een speciale activiteit in het bos met een lekkere verrassing.

Programma:

14.00 uur: start programma met welkomstwoord, korte toespraken en openingshandeling.

Vanaf 14.30 uur:

  • gezamenlijke wandeling (deel van de route)
  • kinderactiviteit met boswachter
  • sportieve activiteit voor oudere kinderen en volwassenen
  • kampvuursoep, hapje en drankje