Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel dit bericht

Ga op pad met de app ‘Cultuurrijk’

Geplaatst op 18 juli 2019

Ga jij deze zomer op vakantie in Overijssel? De Groene Koepel heeft een geweldige app ontwikkeld, waarmee je op avontuur kunt naar de verborgen geschiedenis! O.a. rondom GroepsNatuurkampeerterrein De Wolfskuil.

Cultuurhistorie

In het Nederlandse landschap zijn veel bijzondere plekjes te vinden. Soms verstopt, soms makkelijk zichtbaar. Vaak hebben deze plekken een grote cultuurhistorische waarde. Het landschap is zó lang door de mens gebruikt, bewerkt en gemaakt, dat je werkelijk struikelt over de interessante vertellingen. Maar hoe vind je deze verhalen?

App Cultuurrijk

Met de app Cultuurrijk vind je deze verhalen door op avontuur te gaan, het landschap in. Door middel van een kompas worden verschillende locaties aangeboden die je op eigen houtje gaat ontdekken. Dit maakt het tot een echte speurtocht. Bij de locaties aangekomen, wordt informatie over de plek vrijgegeven: in tekst, met een video, via foto’s of door middel van augmented reality animaties die als virtuele laag over de werkelijkheid heen gaan. Al je bezochte plekken kun je verzamelen én opslaan om later nog eens te bekijken. Zo creëer je je eigen database van historische kennis: een bron van inspiratie om nog eens op pad te gaan en je verder te verdiepen in de rijke cultuurhistorie van ons land.

De app is nu gratis beschikbaar en concentreert zich voor nu rondom vijf groene recreatiebedrijven in Overijssel. Kijk voor meer informatie op www.natuurlijkcultuurrijk.nl

 Screenshot app screenshot app