Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten
broodjes bakken rond het kampvuur

Deel dit bericht

Recepten voor tijdens je kampeervakantie

Geplaatst op 29 juli 2020

Als je aan het kamperen bent, heb je vaak maar één gaspitje tot je beschikking (de gelukkigen misschien twee). En daar moet het elke avond op gebeuren: welke vakantiemaaltijd ga je hier nu weer op maken, een die niet te veel werk is – het is immers vakantie – maar die wél heel lekker smaakt. De nieuwe (gratis) kampeerkookboekjes van De Groene Koepel bieden soelaas: voor alleseters én veganisten.

Eenpansgerechten

Vanaf vandaag kun je twee verschillende kampeerkookboekjes downloaden: een boekje met 10 veganistische recepten en een boekje met 10 recepten voor alleseters. De recepten zijn verzameld via een oproep aan kampeerders om hun favoriete eenpansgerecht in te sturen. Je vindt er klassiekers als wok- en pastagerechten, maar ook originelere maaltijden als ‘scrambled tofu’ of ‘cannellini crostini’. Allemaal bereidbaar door ervaren en minder ervaren campingkoks op een eenvoudig gasbrandertje.

Vegan recepten

Het idee van een apart vegan kampeerkookboekje kwam van kampeerders. Niet alleen is een veganistische leefstijl goed voor de ecologische voetafdruk, maar ook is het bijzonder handig op een kampeervakantie: voor veganistische ingrediënten heb je namelijk weinig tot geen koeling nodig. En dat komt vooral goed uit als je met de fiets of te voet op vakantie bent.

Download de receptenboekjes hier:

10 Kampeerrecepten voor alleseters
10 Kampeerrecepten voor veganisten

cover boekje recepten tijdens kampeervakantie.  cover boekje vegan recepten tijdens kampeervakantie