Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten
banner vogels

Deel dit bericht

Nationale Tuinvogeltelling

Geplaatst op 10 december 2020

Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon en ondersteun hiermee de Vogelbescherming. De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. De telling leert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels.

Met de vogelherkenningskaarten die we samen met de Vogelbescherming hebben ontwikkeld, wordt het tellen een stukje makkelijker.