Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein
Nederland

Tel. +31 (0)30-6033701
info@degroenekoepel.nl

Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn

Deel deze pagina

Wandelzoekpagina
Wij werken samen met de Wandelzoekpagina om u te informeren over wandelingen in de omgeving van een Natuurkampeerterrein. Op iedere terreinpagina vindt u de wandelroutes terug in het linkermenu. De Wandelzoekpagina biedt informatie over wandelen, zoekmogelijkheden naar wandelingen in Nederland, wandelkaarten, meer dan 2500 dagwandelingen, stadswandelingen, GPS-wandelingen en meerdaagse tochten.

Lange-Afstand-Wandelpaden
Op Wandelnet vindt u alles over het netwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) en Streekpaden in Nederland. Veel Natuurkampeerterreinen liggen aan een LAW of Streekpad. In de Terreinzoeker kunt u het netwerk van LAW’s aanvinken, zodat u precies kunt zien hoe de routes liggen ten opzichte van de terreinen.

Andere nuttige links voor wandelaars
Natuurwegwijzer Noord-Holland
Vrienden van de Voetveren

Fietsrouteplanner
Op Nederland Fietsland vindt u een initiatief van de Fietsersbond/Stichting Landelijk Fietsplatform: een volledige fietsrouteplanner met alle knooppunten en LF-routes. Heel handig om van deur tot deur fietsroutes mee te plannen! Ook de Natuurkampeerterreinen worden vermeld op deze kaart.

Fietsknooppunten
Bijna geheel Nederland is voorzien van knooppuntnetwerken voor fietsers. In Het Groene Boekje is deze informatie niet overal genoemd bij de terreininformatie. Op de onderstaande websites vindt u de meest actuele informatie. Ook zijn er kaarten met de knooppuntnetwerken te verkrijgen onder andere via www.knooppuntkaarten.nl.

Landelijke Fietsroutes
Landelijke Fietsroutes zijn dé routes voor iedereen die meer dan één dag door Nederland wil fietsen en daarbij de mooiste landschappen wil zien. Het netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) heeft een lengte van totaal 4500 kilometer. Alle routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd en onderling te combineren tot een (vakantie)route op maat.Op de Terreinzoeker kunt u het netwerk van LF-routes aanzetten, zodat u ziet hoe de routes ten opzichte van de Natuurkampeerterreinen liggen.

Het Sallandse fietsroutenetwerk
Een voorbeeld van een regionaal fietsroutenetwerk is het Sallandse fietsroutenetwerk.

Rondje Achterhoek
In het oosten van het land kunt u fietsen langs de Natuurkampeerterreinen met het ‘Rondje Achterhoek’. Bij de terreinomschrijvingen kunt u zien welke terreinen hieraan meedoen. De knooppuntenroutes zijn verkrijgbaar bij de deelnemende terreinen of u kunt ze hier downloaden: Rondje-Achterhoek.

Andere nuttige links voor fietsers:
ANWB Pechhulp voor de fiets 
Fietsvakantiewinkel
Groenfietsen in Zuid-Limburg

Fietsen één, twee, drie!
Fietsroutenetwerk
Fietsersbond
Stichting Landelijk Fietsplatform
Zuiderzeeroute