Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein
Nederland

Tel. +31 (0)30-6033701
info@degroenekoepel.nl

Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn

Deel deze pagina

De GroepsNatuurkampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Ze zijn in 2013 in het leven geroepen om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar groepskamperen in de natuur.

De Groene Koepel, te gast in de natuur
Stichting Natuurkampeerterreinen is in 2013 jaar een samenwerking aangegaan met Stichting Trekkershutten om zich beter te kunnen inzetten voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’ in de markt. Samen staan we sterker in de snel veranderende recreatiebranche, waar een duidelijke profilering nodig is om overeind te blijven. In 2014 zijn deze stichtingen daarom gefuseerd in een nieuwe stichting met de naam: De Groene Koepel, te gast in de natuur. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen en de Trekkershutten, waaronder de duurzame Trekkershut, de Trek-in. Kijk voor meer informatie over De Groene Koepel op www.degroenekoepel.nl.

Erkenning
Wij zijn zelf geen eigenaar van de terreinen, maar erkennen terreinen die voldoen aan de Richtlijnen van de stichting als GroepsNatuurkampeerterrein. Minimaal eens per twee jaar bezoeken wij de terreinen en toetsen of het aan de Richtlijnen voldoet. Op die manier waarborgen wij de kwaliteit. Alleen erkende GroepsNatuurkampeerterreinen mogen het lichtgroen-met-witte bord ‘GroepsNatuurkampeerterrein’ plaatsen en alleen deze terreinen worden vermeld in Het Groene Boekje en in de brochure.

Beschermde titel
Het predicaat GroepsNatuurkampeerterrein is een beschermde titel. Zij mag alleen gevoerd worden als een kampeerterrein door ons is erkend, omdat het voldoet aan de Richtlijnen.

Voor het jaar 2020 hebben wij 17 GroepsNatuurkampeerterreinen de erkenning verleend, en ook 144 Natuurkampeerterreinen voor individueel kamperen. De eigenaren/beheerders van de terreinen bepalen zelf de tarieven en de huisregels op hun terrein en de periode van openstelling. Deze zijn ook ter plekke gepubliceerd.