Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein
Nederland

Tel. +31 (0)30-6033701
info@degroenekoepel.nl

Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op LinkedIn

Deel deze pagina

Het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen is onderdeel van Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. De terreinen zijn in 2013 in het leven geroepen om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar groepskamperen in de natuur.

De Groene Koepel, te gast in de natuur

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur is eind 2014 ontstaan door een fusie van Stichting Natuurkampeerterreinen en Stichting Trekkershutten. We zetten ons in voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsrecreatie, waaronder het netwerk van Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en GroepsNatuurkampeerterreinen. Kijk hier voor onze uitgebreide missie en visie. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen en de Trekkershutten, waaronder de duurzame Trekkershut, de Trek-in. Kijk voor meer informatie over De Groene Koepel op www.degroenekoepel.nl.

Erkenning

Wij zijn zelf geen eigenaar van de terreinen, maar erkennen terreinen die voldoen aan de Richtlijnen van de stichting als GroepsNatuurkampeerterrein. Minimaal eens per twee jaar bezoeken wij de terreinen en toetsen of het aan de Richtlijnen voldoet. Op die manier waarborgen wij de kwaliteit. Alleen erkende GroepsNatuurkampeerterreinen mogen het lichtgroen-met-witte bord ‘GroepsNatuurkampeerterrein’ plaatsen en alleen deze terreinen worden vermeld in Het Groene Boekje en in de brochure.

Beschermde titel

Het predicaat GroepsNatuurkampeerterrein is een beschermde titel. Zij mag alleen gevoerd worden als een kampeerterrein door ons is erkend, omdat het voldoet aan de Richtlijnen.

Voor het jaar 2021 hebben wij 14 GroepsNatuurkampeerterreinen de erkenning verleend, en ook 164 Natuurkampeerterreinen voor individueel kamperen. De eigenaren/beheerders van de terreinen bepalen zelf de tarieven en de huisregels op hun terrein en de periode van openstelling. Deze zijn ook ter plekke gepubliceerd.