Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Wat is een kamperen op een GroepsNatuurkampeerterrein?

Groepskamperen met vrienden, familie, een schoolklas, scoutinggroep of vereniging: je bent van harte welkom op een van de veertien GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland en België. Alle terreinen zijn gelegen in of bij een natuurgebied. Samen genieten van het buitenleven, de natuur ontdekken of ‘s avonds rond het kampvuur zitten: op een eigen veld of terrein heb je vele mogelijkheden voor een familieweekend, reünie, kamp of bijeenkomst. Kies de locatie die het beste bij je groep past!

Op de GroepsNatuurkampeerterreinen speelt de natuur de hoofdrol. Er zijn geen zwembaden, discotheken, kantines of grote speeltuinen. Wel is er ruimte voor allerlei activiteiten en er is een vuurplek waar je gezellig met z’n allen rond het kampvuur kunt zitten.

Huren

Op alle GroepsNatuurkampeerterreinen kun je met je eigen kampeermiddelen terecht. Op sommige terreinen kun je tenten huren om in te slapen, te ontbijten of samen te koken. En er zijn zelfs locaties die naast hun kampeerterrein ook een groepsaccommodatie of bijvoorbeeld Trekkershutje verhuren. Ideaal voor degenen die niet willen of kunnen kamperen.

Naast de verhuur van kampeermiddelen, kun je vaak ook spelmateriaal huren of activiteiten (laten) organiseren. Kijk voor alle mogelijkheden bij de beschrijvingen van de betreffende terreinen.

Locaties

In 2021 kun je op veertien locaties terecht in Nederland en vlak over de grens in België. Je kunt de locaties bekijken op onze terreinzoeker. Blader je liever door een papieren gids? Bestel dan onze gratis brochure met een overzicht van alle GroepsNatuurkampeerterreinen.

Tarieven

Kampeer je op een van de GroepsNatuurkampeerterreinen? Dan ben je duurzaam bezig! De ecologische voetafdruk voor een verblijf op een van onze terreinen is erg klein. Naast de regulier tarieven betaal je voor je groep eenmalig een natuurbijdrage van € 10,00. Met dit ‘tientje voor de natuur’ kan De Groene Koepel het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen onderhouden, uitbreiden en haar missie uitvoeren. Zo blijft het concept van groepskamperen in de natuur gewaarborgd en kunnen groepen elk jaar weer terecht op deze prachtige, relatief kwetsbare plekken.

Reserveren

Voor een verblijf op een GroepsNatuurkampeerterrein dien je vooraf te reserveren. Neem hiervoor contact op met de beheerder van het terrein waar je naartoe wilt.

Kwaliteit

Sinds 2013 zijn er naast de reguliere Natuurkampeerterreinen, speciale GroepsNatuurkampeerterreinen waar je met een groep kunt kamperen op de mooiste plekken van Nederland. Alle GroepsNatuurkampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en worden tweejaarlijks gecontroleerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) op de Richtlijnen voor GroepsNatuurkampeerterreinen. De terreinen zijn te herkennen aan het lichtgroene welkomstbord bij de entree.