Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Wat is een kamperen op een GroepsNatuurkampeerterrein?

Kamperen met families, een groep vrienden, schoolklassen, scoutinggroepen of verenigingen: je bent van harte welkom op een van de zeventien GroepsNatuurkampeerterreinen. Sinds 2013 zijn er naast de reguliere Natuurkampeerterreinen, speciale GroepsNatuurkampeerterreinen waar groepen kunnen kamperen op de mooiste plekken van Nederland. Alle terreinen zijn gelegen in of bij een natuurgebied. Samen genieten van het buitenleven, de natuur ontdekken of ‘s avonds rond het kampvuur: op een eigen veld of terrein heb je vele mogelijkheden voor een familieweekend, reünie, kamp of bijeenkomst. Kies de locatie die het beste bij je groep past!

 Op de GroepsNatuurkampeerterreinen speelt de natuur de hoofdrol. Er zijn geen zwembaden, discotheken, kantines of grote speeltuinen. Wel is er ruimte voor allerlei activiteiten. De sanitaire voorzieningen zijn goed en in voldoende mate aanwezig. En er is een vuurplek waar met zijn allen rond het kampvuur gezeten kan worden.

Kwaliteit
Alle GroepsNatuurkampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en worden tweejaarlijks gecontroleerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) op de Richtlijnen voor GroepsNatuurkampeerterreinen. De terreinen zijn te herkennen aan het lichtgroene welkomstbord bij de entree.

Huren
Op alle GroepsNatuurkampeerterreinen kun je met je eigen kampeermiddelen terecht. Op sommige terreinen kun je kampeermiddelen huren om in te slapen, of grote tenten om in te ontbijten of samen te koken. Meestal kun je ook spelmateriaal huren of activiteiten (laten) organiseren. Kijk voor alle mogelijkheden bij de beschrijvingen van de betreffende terreinen.

Locaties
In 2020 kun je op zeventien locaties terecht (deze kun je bekijken op de kaart). Bekijk je de locaties liever op papier? Bestel dan onze gratis brochure met een overzicht van de GroepsNatuurkampeerterreinen.

Tarieven
Kampeer je op een van de GroepsNatuurkampeerterreinen? Dan ben je duurzaam bezig! De ecologische voetafdruk voor een verblijf op een van onze terreinen is erg klein. Je betaalt voor je groep eenmalig een natuurbijdrage van € 10,00. Met dit ‘tientje voor de natuur’ kan aan Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen onderhouden uitbreiden en haar missie uitvoeren. Zo blijft het concept van groepskamperen in de natuur gewaarborgd en kunnen groepen elk jaar weer terecht op deze prachtige, relatief kwatsbare plekken.

Reserveren
Voor een verblijf op een GroepsNatuurkampeerterrein dien je vooraf te reserveren. Neem hiervoor contact op met de beheerder van het terrein waar je naartoe wilt.