Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Contactgegevens

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur
Postbus 413
3430 AK Nieuwegein
Nederland

Tel. +31 (0)30-6033701

info@degroenekoepel.nl

Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter

Deel deze pagina

Naast ‘gewone’ Natuurkampeerterreinen zijn er ook speciale GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland, die gedeeltelijk of in hun geheel kunnen worden afgehuurd voor kampen of grote groepen (vanaf 10 personen) vrienden of familie, verenigingen en clubs, schoolklassen en scouting.

Kenmerken
Op de GroepsNatuurkampeerterreinen speelt de natuur de hoofdrol. Er zijn geen zwembaden, discotheken, kantines of grote speeltuinen. Wel is er een vuurplek waar met zijn allen rond het kampvuur gezeten kan worden. De sanitaire voorzieningen zijn goed en in voldoende mate aanwezig.

Kwaliteit
Alle GroepsNatuurkampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur en worden tweejaarlijks gecontroleerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) op de Richtlijnen voor GroepsNatuurkampeerterreinen. De terreinen zijn te herkennen aan het lichtgroene welkomstbord bij de entree.

Te huur
Op alle GroepsNatuurkampeerterreinen kun je met je eigen kampeermiddelen terecht. Op sommige terreinen kun je tenten huren om in te slapen, of grote tenten om in te ontbijten of samen te komen. Vaak kun je ook activiteiten laten organiseren of spelmateriaal huren. Kijk hiervoor bij de beschrijvingen van de betreffende terreinen.

Locaties
In 2018 kun je op zestien locaties terecht (deze kun je bekijken op de kaart). Bekijk je de locaties liever op papier? Bestel dan onze gratis brochure met een overzicht van de GroepsNatuurkampeerterreinen (de brochure is in het Nederlands).

Tarieven
Kampeer je op een van de GroepsNatuurkampeerterreinen? Dan ben je duurzaam bezig! De ecologische voetafdruk voor een verblijf op een van onze terreinen is erg klein. Je betaalt voor je groep eenmalig een natuurbijdrage van € 10,00. Met dit ‘tientje voor de natuur’ kan aan Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen onderhouden uitbreiden en haar missie uitvoeren. Zo blijft het concept van groepskamperen in de natuur gewaarborgd en kunnen groepen elk jaar weer terecht op deze prachtige, relatief kwatsbare plekken.

Reserveren
Voor een verblijf op een GroepsNatuurkampeerterrein dien je vooraf te reserveren. Neem hiervoor contact op met de beheerder van het terrein waar je naartoe wilt.