Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Actief genieten in de natuur

Samen buiten zijn en actief genieten, daarvoor lenen de GroepsNatuurkampeerterreinen zich volop. De prachtige omgeving van ieder groepsterrein biedt voldoende mogelijkheden om te wandelen door het bos of te fietsen langs de hei. Gewoon relaxen bij de tent kan natuurlijk ook. Maar ook voor diegenen die op zoek zijn naar net even iets anders, bieden de GroepsNatuurkampeerterreinen vele mogelijkheden!

Het aanbod van verhuur en activiteiten verschilt per groepsterrein. Ontdek op de terreinpagina’s welke activiteiten er worden aangeboden. Sommige terreinbeheerders kunnen alles voor je op maat regelen, op andere terreinen moet je met je eigen programma aan de slag. Overleg met de beheerder over de mogelijkheden!

Op het terrein

Op de terreinen zelf kun je aan de slag met een zeskamp, fotokompastocht of (professionele) teambuildingsactiviteiten. Wil je gezellig samen kokkerellen? Kook dan op open vuur of bak pizza’s in een houtoven. Wanneer je afreist naar het zuiden, kun je zelfs een Limburgse vlaai in de oven aantreffen.

Rondom het terrein

Speciaal voor de waterliefhebbers organiseren diverse terreinen kano- en zeiltochten. Uiteraard behoort ook vlotten bouwen tot de mogelijkheden en kun je op verschillende locaties heerlijk zwemmen bij natuurlijk zwemwater.
Zoek je nog net even iets meer avontuur? Kies dan voor schapen drijven, bamboebuilding, boerengolf, boogschieten of mergel caving. Een uitdaging voor jong en oud!
Tot slot blijft natuurbeleving centraal staan op de GroepsNatuurkampeerterreinen. Daarom nemen de boswachters van Staatsbosbeheer je graag mee voor een bijzondere wandeling. Ontspannend en leerzaam tegelijk!

Bij slecht weer

Mochten de weersomstandigheden een buitenactiviteit echt niet toelaten, we zijn ten slotte in Nederland, dan kun je bij de meeste terreinen terecht bij de slechtweervoorziening. Ook zijn er picknickbanken en kooktenten, welke voor net dat beetje extra comfort zorgen.

groep kinderen teambuilding op houten vlonders