Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Het aantal bijen is de laatste tijd sterk aan het afnemen. En dat is slecht nieuws, want bijen zijn van cruciaal belang voor de mens. Daarom slaan De Groene Koepel en de Bijenstichting de handen ineen, om Nederland samen een stukje bij-vriendelijker te maken!

Bijen en hun planten op de GroepsNatuurkampeerterreinen

Tot ver in oktober kun je bijen zien rondom je tent of caravan. Van hele kleine bijensoorten van maar 4 millimeter tot honingbijen en hommels. Bij elkaar zijn er ongeveer 360 soorten in Nederland. De honingbij is verreweg de bekendste, maar daarnaast zijn er dus nog vele soorten wilde bijen. Wilde bijen zijn heel verschillend van uiterlijk en levenswijze. Geef je kampeervakantie een extra dimensie door te letten op deze bijzondere groep insecten. Dat begint bij het leren herkennen van de bijen.

Bijenherkenningskaarten
Met de bijenherkenningskaarten die wij hebben gemaakt in samenwerking met Bijenstichting kun je een aantal veel voorkomende wilde bijen en hun planten thuisbrengen. Klik op onderstaande link op de kaart gratis te downloaden!

Bijen op het GroepsNatuurkampeerterreinen