Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Wie vaak een kamp organiseert voor een school, scouting, club of vereniging, weet dat daar van alles bij komt kijken. Het begint al met het kiezen van de locatie: blijven we dicht in de buurt en gaan we op de fiets? Nemen we onze eigen kampeerspullen mee of huren we tenten? Wat is er te doen in de omgeving en welke voorzieningen treffen we aan?

Met weinig faciliteiten valt er op een GroepsNatuurkampeerterrein wel veel te beleven. Omdat je een eigen veld (of het gehele terrein) tot je beschikking hebt, is er alle ruimte voor het organiseren van bosspelen, speurtochten, sportwedstrijden en spelletjes. De meeste terreinen hebben daarbij een zeer divers activiteitenaanbod: van boogschieten en boomhutten bouwen tot kanovaren en zeilen. Elk terrein heeft bovendien een kampvuurplek, waar iedereen in de avond kan bijkomen van de activiteiten overdag.

Het aanbod van verhuur en activiteiten verschilt per groepsterrein. Sommige beheerders kunnen alles voor je op maat regelen, op andere terreinen moet je met je eigen programma aan de slag. Kies een terrein uit dat je geschikt lijkt en overleg met de beheerder over de mogelijkheden.

Wie kiest voor een kamp op een GroepsNatuurkampeerterrein is van een prachtige omgeving en een innig contact met de natuur! Dat laatste vinden we erg belangrijk bij De Groene Koepel. In het dagelijks komen zowel volwassenen als kinderen steeds minder in contact met de natuur, terwijl het juist zo’n verkwikkend effect heeft. Even alles loslaten en gewoon stoeien in het gras, hutten bouwen en naar de vogels luisteren.