Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Winterkamperen

Kamperen in de winter is een bijzondere ervaring! De natuur is anders, stiller, prachtig. Na een heerlijke boswandeling een kopje koffie drinken in je caravan of een maaltijd koken boven het vuur: je komt gegarandeerd tot rust.

Een goede uitrusting

Winterkamperen kan uitdagend zijn, maar ook comfortabel. Neem in elk geval goed materiaal mee. Tips voor winterkamperen lees je in de gastblog van Kampeermeneer. Extra leuk om dit avontuur aan te gaan samen met familie, vrienden, een vereniging of andere club mensen!

RTV Drenthe maakte een leuk item over het winterkamperen op Natuurkampeerterrein Borger: Kamperen in de winter wordt steeds populairder.

Geopende locaties

In de winter van 2020/2021 zijn er maar liefst 6 GroepsNatuurkampeerterreinen open. Op bijna alle terreinen die open zijn in de winter is vuur maken mogelijk. Soms bij de tent, soms in een speciaal daarvoor bestemde kampvuurplek. Hieronder zie je welke extra faciliteiten de terreinen bieden in de winter, om voor jullie het winterkamperen extra aangenaam te maken!

Terreinnaam Plaats Provincie Faciliteiten winterkamperen
Landgoed Mariahoeve Papenvoort Drenthe Kampvuur/vuurpotten toegestaan. Er is een slechtweerruimte aanwezig.
Op het Wielewad Zeewolde Flevoland Kampvuur/vuurpotten toegestaan.
Scoutinglandgoed Zeewolde Zeewolde Flevoland Kampvuur/vuurpotten toegestaan. Gesloten tussen 20/12 en 31/12.
Kamp Buitendoor Epe Gelderland Er wordt een speciale parachute over de kampvuurkuil gespannen.
De Snippenwei Wieringerwerf Noord-Holland Kampvuur/vuurpotten toegestaan. Er is een slechtweerruimte aanwezig.
Grenzeloze Charme Hamont-Achel Limburg, België Kampvuur/vuurpotten toegestaan.

Ga je liever individueel winterkamperen? Kijk dan hier op welke Natuurkampeerterreinen je tijdens de winter kunt kamperen.