Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, zodat wij de functionaliteit kunnen verbeteren. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

Deel deze pagina

Winterkamperen

Kamperen in de winter is een bijzondere ervaring! De natuur is anders, stiller, prachtig. Na een heerlijke boswandeling een kopje koffie drinken in je caravan of een maaltijd koken boven het vuur: je komt gegarandeerd tot rust.

Een goede uitrusting

Winterkamperen kan uitdagend zijn, maar ook comfortabel. Neem in elk geval goed materiaal mee. Tips voor winterkamperen lees je in de gastblog van Kampeermeneer. Extra leuk om dit avontuur aan te gaan samen met familie, vrienden, een vereniging of andere club mensen!

Onze collega Narda ging rond de jaarwisseling winterkamperen op Natuurkampeerterrein De Veenkuil. Lees hier over haar ervaring!

RTV Drenthe maakte een leuk item over het winterkamperen op Natuurkampeerterrein Borger: Kamperen in de winter wordt steeds populairder.

Vuurtje stoken

Op bijna alle terreinen die open zijn in de winter is vuur maken mogelijk. Soms bij de tent, soms in een speciaal daarvoor bestemde kampvuurplek. Hieronder zie je welke extra faciliteiten de terreinen bieden in de winter, om voor jullie het winterkamperen extra aangenaam te maken!

Terreinnaam Plaats Provincie Faciliteiten winterkamperen
Kamp Buitendoor Epe Gelderland Er wordt een speciale parachute over de kampvuurkuil gespannen.
Grenzeloze Charme Hamont-Achel Limburg, België Kampvuur/vuurpotten toegestaan.

Kijk ook op welke andere Natuurkampeerterreinen je tijdens de winter kunt kamperen.